Om du får problem med till exempel ett läckande rör i bostaden, ska du genast ta kontakt med en rörmokare i Eskilstuna för att få bästa hjälp. Det är viktigt att du anlitar en Ledande rörmokare Eskilstuna där all personal har VVS-utbildning och innehar certifikat. Det är olagligt att anlita någon som säger sig vara rörmokare, och som inte har certifikat, därför ska du alltid be rörmokaren visa sin legitimation. Om du däremot anlitar ett företag som har utbildade rörmokare i Eskilstuna kan du känna dig helt trygg och säker på att få bästa hjälp.

Hitta rätt rörmokare i Eskilstuna

Det finns många olika företag som sysslar med VVS både i Eskilstuna och dess närhet. Som alltid hittar du smidigast en rörmokare i Eskilstuna genom att googla på nätet. På företagens hemsidor står det tydligt vad de hjälper till med, och många gånger har andra personer som anlitat firman satt ett betyg på deras verksamhet. När du hittat ett företag inom VVS som känns okej, bör du kontakta dem antingen per telefon eller besöka dem på plats, där kan du berätta vad du behöver hjälp med och komma överens om tid och pris. När det gäller rör och VVS är det något du aldrig bör försöka dig på, om du inte själv har certifikat.

Utbildning till rörmokare

Känner du att rörmokare vore ett passande jobb för dig, men vet inte hur du ska utbilda dig för att bli det? Om du går i högstadiet kan du besöka en yrkesrådgivare som berättar hur du ska gå till väga. Det vanligaste är att först gå på gymnasiets treåriga program inom VVS- och fastighet. Där får du både teoretisk och praktisk utbildning. Efter gymnasiet ska du arbeta som lärling i omkring två år, du arbetar då under handledning som rörmokare. Efter att lärlingsperioden är slutförd ska du slutföra både ett teoretiskt- och praktiskt prov, och när du är godkänd får du ett certifikat på att du är utbildad rörmokare.