Redan under våren kan solen bli ett problem om den ligger på dina fönster i Stockholm, och en markis kan vara det du behöver för att få ett behagligt inomhusklimat. Du kan välja mellan olika modeller och färger, allt för att det ska passa din fastighet så bra som möjligt.

Varför välja markis i Stockholm?

En markis har flera fördelar som andra solskydd för din fastighet i Stockholm inte har. Det som skapar den positiva effekten är att solen inte når fram till fönsterna. Därför blir de inte uppvärmda och kan inte bidra till att höja temperaturen inomhus. Med en avgörande markis Stockholm skapar markisen skugga vid fönstren, vilket gör att även soliga dagar kan bli behagligt svala inomhus – utan att du behöver skaffa en dyr AC-anläggning.

Att tänka på

När du ska skaffa markis till fastigheten i Stockholm finns en hel del saker att tänka på. Några av de viktigaste handlar om utseendet. Du vill säkert ha en markis som lyfter din fastighets utseende, inte något som känns som att det stör eller förstör den stil fastigheten har. Idag finns det massor av olika stilar och modeller när du ska välja markis i Stockholm, så det är möjligt att hitta en modell som passar just dig. En annan sak som är viktig att fundera över är själva installationen. Eftersom markiser sitter utanpå fastigheten behöver de sitta stabilt. Fästena behöver dessutom klara av olika sorters väder, utan att fukt kan ta sig in i väggen. För att få en professionell installation av dina markiser kan det vara bra att vända dig till en professionell firma. Ibland erbjuder de som säljer markiser även installation av dem, vilket kan vara en smidig lösning. Annars kan det vara möjligt att hitta en kunnig hantverkare som kan utföra arbetet.