Inne i centrala Västerås hittar du många trevliga stråk där kommunen utfört markarbete som skapat en fin miljö. Det är inte bara promenadstråk utan även rabatter och torg där ett stilfullt markarbete gjorts.

Västerås är ett bra exempel på hur en central stadskärna kan få nytt liv med fin omgivning. Här kan du läsa mer om vad som gett nytt liv åt Västerås stadskärna!

Markarbete fick Västerås att glänsa på nytt

Svenska stadskärnor har tappat sin roll när det gäller shopping, restauranger och underhållning. Istället har shoppingcentrum tagit över, vilket gjort att människor inte vistas inne i stan på samma sätt som tidigare. Promenadstråken har förflyttats från torg och gator till stora anläggningar utanför stan. Med originell markarbete Västerås har dock Mälardalens huvudstad fått en skjuts i rätt riktning. Nu börjar människor på nytt bege sig till stadens fina områden i den centrala stadskärnan.

Västerås bjuder numer på en trevlig innerstadsmiljö med fina promenadstråk och stilfulla parker. Det är alltså ett gediget markarbete som ligger bakom en trevlig och välkomnande stadskärna. Västerås har tagit hjälp av flera anläggningsfirmor för att få till en inbjudande och städad känsla på stadens gator och torg. En del av jobbet har gått ut på att reparera gågator och cykelvägar, dessutom har nya installationer såsom parkbänkar tillkommit.

Rätt företag för jobbet

Det är så klart av stor vikt att kommunen väljer rätt samarbetspartner när det gäller markarbete. Därför brukar kommuner begära in förslag och offerter från flera anläggningsfirmor inför ett större stadsprojekt. Utifrån de krav och behov som finns från kommunens sida presenterar de olika kandidaterna sina unika erbjudanden.

  • Projektets omfattning och budget
  • Behovsanpassat markarbete
  • Planering och tidskrav

Inte sällan kan de firmor som får jobbet även anlitas för framtida projekt. Därför är det alltid en fördel att få igång ett samarbete med kommunen. Det är gynnsamt i det långa perspektivet som byggfirma med markarbete som specialitet.